Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Elektromobilita na vlastní kůži

04. 04. 2017

Osvětové projekty čisté a udržitelné mobility zavítaly poslední březnový den do nákupního centra Géčko. Spolu s projekty „Lepší přístup, delší život“ a „Chytře na cestu“ měli návštěvníci nákupního centra možnost změřit si zdravotní stav plic nebo se informovat o ochraně ovzduší v kraji. Největší zajímavostí byl bezpochyby elektromobil a elektrokolo, které zapůjčil Liberecký kraj.

Veřejnost měla možnost, v mnoha případech poprvé v životě, zažít elektromobilitu na vlastní kůži. Liberecký kraj zapůjčil na akci nejen elektromobil, který běžně využívají zaměstnanci úřadu při pracovních jízdách, ale také elektrokolo, které je do kopcovitého terénu kraje velmi vhodný.

„Elektromobily by se v blízké budoucnosti měly stát běžným dopravním prostředkem, proto jsme rádi, že jsme mohli občany seznámit s novými trendy individuální automobilové dopravy. Elektromobilita je v souladu se zodpovědnou mobilitou v kraji, kterou chceme dále rozvíjet, uvedla Radka Loučková Kotasová, radní Libereckého kraje pro regionální rozvoj, evropské projekty a územní plánování.

Liberecký kraj informoval ohledně inhalace škodlivých látek z městského prostředí. Pracovníci Státního zdravotního ústavu a Krajského úřadu Libereckého kraje byli veřejnosti k dispozici s měřicím přístrojem, kde bylo možné naměřit aktuální stav plic.

Osvětový projekt „Lepší přístup, delší život“ nabízel občanům soutěž o drobné dárky, které bylo možné získat na základě správných odpovědí z oblastí čisté mobility.

Další informace jsou k dispozici na www.cistamobilita-liberec.cz.

Projekt „Lepší přístup, delší život“ je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR a Ministerstvem životního prostředí ČR.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624