Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje se přestěhuje do Hejnic

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 06. 2016 12:40
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Do objektu bývalého domova mládeže v Hejnicích se koncem letošního roku přestěhuje krajská organizace Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje STŘEVLIK. Důvodem je nedostatečná kapacita prostor v současném Ekocentru v Oldřichově v Hájích, kde dosud organizace sídlí. Právě Ekocentrum se má změnit na Dům přírody Jizerských hor, rozšíří tak svou činnost, ke které potřebuje více prostor.

Youtube video

 

„Vlastník objektů v Oldřichově, kterým je Ekocentrum Oldřichov v Hájích o.p.s., od 1. ledna 2016 navíc téměř dvojnásobně zvýšil ceny za ubytování (nyní 290 Kč/osobu a noc). To výrazně omezuje hlavní činnost STŘEVLIKu, což jsou právě pobytové výukové programy,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

Přestěhování organizace do objektu, který má Liberecký kraj ve svém vlastnictví, přinese velké úspory za provozní náklady. Předpokládá se, že kraj ročně ušetří až 900.000 Kč. „Tyto prostředky mohou být následně použity v ostatních organizacích, které se zaměřují na výchovu v oblasti životního prostředí. Další výhodou je výrazný rozvoj environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty na Frýdlantsku, kde se v současnosti tyto aktivity v rámci kraje realizují nejméně. Rovněž předpokládáme, že dojde k větší spolupráci organizace se Střední školou hospodářskou a lesnickou Frýdlant,“ uvádí pozitiva náměstek Jadrný.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky