Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V libereckých Lidových sadech to v sobotu bzučelo

16. 05. 2017

Více než 500 návštěvníků si přes odpolední déšť našlo v sobotu 13. května cestu do libereckých Lidových sadů. Při již třináctém ročníku Krajského dne včely a mladých včelařů se určitě nenudily rodiny s dětmi, pro které byly připraveny různorodé aktivity k poznávání života včel a práce včelaře, ani zájemci o včelaření. Ti mohli navštívit včelařskou poradnu, získat cenné informace od řady zkušených včelařů a třeba také zakoupit včelařské vybavení.

Na programu toho však bylo mnohem více. Zájemci mohli zakoupit spoustu výrobků z medu a dalších včelích produktů. Vedle různorodé kosmetiky našli na stáncích i medové pivo či spoustu druhů medoviny. Pro děti bylo připraveno malování perníčků či pohádka. Příjemnou atmosféru doplnilo vystoupení hudební skupiny Každý pes, jiná ves.    

„Opět se nám osvědčilo zapojit do programu členy včelařských kroužků. Mladí včelaříci seznamovali příchozí s včelařstvím prostřednictvím názorných aktivit,“ uvedl Vladimír Davídek, předseda liberecké okresní organizace Českého svazu včelařů. Ta akci připravila ve spolupráci se Střediskem ekologické výchovy Libereckého kraje (STŘEVLIKem) a Libereckým krajem.

„Cílem programu bylo především zaujmout mladou generaci pro tuto náročnou, ale velmi krásnou a důležitou zájmovou činnost. Věřím, že akce svůj cíl splnila,“ dodal Vladimír Davídek.

Fotogalerie z akce: 

https://www.facebook.com/pg/strevlik/photos/?tab=album&album_id=1124314501007333

 

Šírová Květa
kveta.sirova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226308
Mobil: 725259891