Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Buďte při vstupu do lesa obezřetní

03. 11. 2017

Značné škody v lesích na celém území Libereckého kraje způsobila vichřice Herwart, která se o minulém víkendu přehnala Českou republikou. Lesníci odhadují, že objem polomů dosáhne asi 150 tisíc m³, což představuje zhruba 30 procent roční těžby v kraji.

Polomy budou zpracovávány až do června příštího roku. V lesních porostech zůstává mnoho nahnutých či nalomených stromů, které by mohly návštěvníky lesů ohrozit. Nebezpečí pádů stromů roste s dalším následným větrem nebo sněžením, spadnout však mohou i za příznivých podmínek.

„Vzhledem ke značnému plošnému rozsahu a relativně nízké koncentraci polomů neuvažujeme o zavedení plošného zákazu vstupu do lesů. Případný zákaz by byl vyhlášen lokálně, na nejpostiženějších místech,“ informuje Jiří Löffelmann, radní Libereckého kraje pověřený řízením resortu životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova. Zdůrazňuje však, že při vstupu do lesů musí lidé dbát zvýšené opatrnosti, vyhnout se místům, kde leží nebo jsou zpracovávány polomy a raději do lesů při větru vůbec nevstupovat. 

Bc. Žitná (Dědková) Markéta
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624

nemáme peníze, tedy za co sekat

Zadejtevcbcvb text

ghjhgjghjh

Zadejte text