Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Fotografie ButerFly Silvie Lintimerové bodují u mladých na ZUŠ a v českolipském jazzovém klubu U bílýho černocha

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 10. 2014 15:39
  • Školství
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Frankenstein, Ježíš, alchymista či dokonce Kristus, to vše najdeme v budově Lidové školy umění a také v jazzovém klubu U bílýho černocha (ulice Boženy Němcové 2942) v České Lípě na výstavě  liberecké fotografky Silvie Lintimerové, kterou nazvala ButerFly aneb  Kdokoli může vypadat jako cokoli. 

„Buďme tím, čím chceme,“ říká motto výstavy a vystihuje tak přesně duch expozice skoro třicítky fotografií, mezi nimiž jsou i dvě zcela nové, které měly v České Lípě premiéru – Ledová královna a Trpaslíci.

 „Původně jsme chtěla  motýla (angl. butterfly), nafotit poněkud jinak. Vzal však na sebe podobu mouchy na tyčince másla (butter= máslo, fly = moucha. Pak už to šlo i u ostatních podobně, ať to byl sněhulák, mořská panna, Einstein nebo Střihoruký Edward," prozradila autorka na vernisáži v LŠU, nad kterou převzali záštitu krajští radní Josef Jadrný a Alena Losová.

 

Že se to autorce podařilo, potvrdili všichni účastníci, když  jeden z výrazných modelů  (foto Alchymisty), hned  nepoznali.

„Je to velmi zajímavá zkušenost, jak se člověk může převtělit a změnit k nepoznání, přestože „model“ v civilu pracuje takřka vedle mne“ řekl s úsměvem Josef Jadrný.

Je to tajenka i pro návštěvníky.

 „Fotografie, přestože jsou většinou černobílé, ohromně oživily výstavní prostor naší umělecké školy,“ doplnila Alena Losová, která zde vyučuje.

O hudební překvapení se postaralo klarinetové kvarteto při ZUŠ  PH Quartet ve složení Marek Musil, Jana Hricová, Pavel Hric a Josef Petz, kteří zazářili mimo jiné i skladbami Jaroslava Ježka.

 

Fotografie budou po celý měsíc  krášlit  také jazzový klub U bílých černocha, kde se uskutečnila druhá vernisáž, tentokrát za hudebního doprovodu kapely LizArt se sólistkou Evou Losovou.

Zaplněný klub, zejména mladými lidmi, aplaudoval skvělému vystoupení nadaných muzikantů i fotografce, která již, jak prozradila, připravuje další výstavu – tentokrát na téma pohádek.

ZUŠka i  Bílý černoch  budou  vystavené fotografie nabízet do 31. října  k zhlédnutí i k zakoupení.

Výstava ButerFly již slavila velký úspěch v Liberci, Teplicích a Praze a znovu se přemístí do Liberce na výstavu v sídle Krajského úřadu v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky