Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Frýdlant hostí v sobotu Krajské dožínky Libereckého kraje

29. 08. 2022

Poděkování Zemi za její dary, oslava úrody a zábava. Již tuto sobotu 3. září se uskuteční Krajské dožínky ve Frýdlantu. V moderní době jsou dožínky představovány jako den plný hudby a zajímavého programu. Avšak ani tradice nebudou opomenuty. Celý hlavní program Krajských dožínek Libereckého kraje proto zahájí dožínkový průvod, který projde z frýdlantského zámku městem ke kostelu Nalezení sv. Kříže, kde se uskuteční děkovná bohoslužba.

„Návštěvníci dožínek budou mít jedinečnou šanci poznat regionální výrobce na jednom místě. Náměstí T. G. Masaryka se totiž zaplní více než třiceti stánky plnými regionálních dobrot,“ uvedl Václav Židek, radní pro resort životního prostředí a zemědělství.

Na akci se mimo jiné bude prezentovat i projekt Liberecký kraj sobě. Ten prostřednictvím cílených marketingových aktivit rozšiřuje povědomí o regionálních výrobcích a tradičních řemeslech nejen mezi místní obyvatele. Na webu www.lksobe.cz je k nahlédnutí již bez mála tři sta regionálních producentů z celého kraje.

„S řadou regionálních výrobců, které projekt Liberecký kraj sobě podporuje, bude možné setkat se přímo na dožínkách ve Frýdlantu. Pro děti je připravená také hra Mlsná taška. Zatímco se rodiče budou moci v klidu seznámit s oceněnými výrobky soutěže Výrobek roku, děti budou pomyslně nakupovat do „mlsných tašek“ a ve stánku Liberecký kraj sobě – Zdravý Liberecký kraj získají odměnu,“ doplnil Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

V zámeckém parku nedaleko náměstí bude možné navštívit výstavu hospodářských strojů a zvířat, která je v režii Střední školy hospodářské a lesnické, díky které vznikla i dožínková výzdoba. Více o škole, její činnosti a jejích produktech si mohou zájemci poslechnout v podcastu Hlavou, srdcem i rukama, který v rámci projektu Liberecký kraj sobě přináší rozhovory s regionálními tvůrci, umělci a podnikateli.

Anna Vašková
odborný zaměstnanec oddělení tiskového a vnějších vztahů
anna.vaskova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226308
Mobil: 739541516

nemáme peníze, tedy za co sekat

Zadejtevcbcvb text

ghjhgjghjh

Zadejte text