Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hospodářská a lesnická škola ve Frýdlantu otevřela nové venkovní expozice

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 10. 2016 14:51
  • Školství
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Nové venkovní expozice přístupné široké veřejnosti jsou nyní otevřeny v areálu Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantu. Od 13. října mohou studenti i návštěvníci obdivovat záhon s bylinkami, přírodní amfiteátr, klidovou zónu nebo ptačí budky. Na jejich přípravě se podíleli jak pedagogové, tak žáci školy. 

„Venkovní expozice vznikly díky podpoře z Dotačního fondu Libereckého kraje, programu Podpory ekologické výchovy. Budou sloužit především k výuce žáků základních a středních škol. Přístupné budou ale i široké veřejnosti. Návštěvníkům dávají možnost seznámení s dvaceti druhy bylinek či deseti typy ptačích budek,“ říká autor myšlenky venkovních expozic a jeden z hlavních realizátorů projektu Miroslav Kudrna, který na střední škole působí jako pedagog.

Venkovní expozice navazují na již vzniklou geologickou expozici, kruhovou venkovní učebnu a meteorologickou stanici. Součástí areálu je také přírodní amfiteátr. Bylinkové a ornitologické expozice jsou doplněny výkladovými informačními tabulkami.

Na celodenním doprovodném programu ke slavnostnímu otevření se podíleli také ornitolog Severočeského muzea v Liberci Martin Pudil a pracovník Střediska ekologické výchovy Libereckého kraje Zdeněk Mrkáček. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky