Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj vyhlásil granty z oblasti životního prostředí

08. 06. 2015

Na ekologickou výchovu, zakládání a ošetřování krajinářsky významné zeleně, praktická opatření k ochraně živočichů a rostlin, péči o drobné památky v krajině a další témata z oblasti životního prostředí je z Dotačního fondu Libereckého kraje možné žádat o dotaci až do výše 80 tis. Kč. Zcela nově Liberecký kraj vyhlašuje také program na podporu mysliveckých, rybářských a včelařských kroužků a činnost mladých ochránců přírody.

„Vyhlášení dotačních programů se letos opozdilo v souvislosti s novelou zákona č. 250/2000 Sb., podle níž musely být všechny související materiály upraveny. Z programů spravujících resortem životního prostředí a zemědělství budou rozděleny více než 3 mil. Kč. Okruh těch, kteří mohou o dotaci požádat, je velmi široký,“ uvádí náměstek hejtmana zodpovědný za životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

Programy jsou vyhlášeny již nyní, ale příjem žádostí bude možný až od 1. do 30. září 2015. Dle nového zákona musí totiž příjmu žádostí předcházet minimálně měsíc, kdy jsou veškeré podmínky dotačních programů zveřejněny. „Vzhledem k tomu, že častými žadateli jsou školy, rozhodli jsme posunout příjem žádostí až na září. Pozdější termín určitě uvítají i další žadatelé, kteří mají nyní dostatek času k přípravě žádostí. Návrhy projektů doporučuji konzultovat s příslušnými zaměstnanci krajského úřadu,“ doplnil náměstek Jadrný.    

Dotace jsou poskytovány až do 70 % způsobilých nákladů projektu a je možné požádat o krytí nákladů od ledna 2015 až do října 2016.  

Kompletní podmínky dotačních programů včetně kontaktních osob jsou k dispozici na www.kraj-lbc.cz/dotacni_fond_lk, Oblast podpory č. 8.  

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624

nemáme peníze, tedy za co sekat

Zadejtevcbcvb text

ghjhgjghjh

Zadejte text