Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské dotace podpoří vodohospodářskou infrastrukturu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 03. 2017 14:03
  • Zastupitelstvo
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Program vodohospodářských akcí je zaměřen na obnovu a modernizaci vodohospodářské infrastruktury a výstavbu nových vodních děl, zejména na čistírny odpadních vod, kanalizační a vodovodní řady a náhradní zdroje pitné vody. Z programu je možné podpořit také zpracování projektových dokumentací k územnímu rozhodnutí či stavebnímu povolení.

„Pro letošní rok je připraveno k rozdělení celkem 23 mil. Kč. Žadatel, kterým může být obec či svazek obcí z Libereckého kraje, může na svůj projekt získat až 2 mil. Kč,“ informuje Jiří Löffelmann, člen rady kraje zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova. 

Žádosti bude možné podávat od 31. března do 13. dubna 2017. Bližší informace k programu jsou však již nyní k dispozici na webových stránkách www.dotace.kraj-lbc.cz.

Program vodohospodářských akcí je součástí Fondu ochrany vod Libereckého kraje, jehož zdrojem jsou poplatky za odběr podzemní vody. Ty je možné podle zákona využít pouze na podporu výstavby a obnovy vodohospodářské infrastruktury.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky