Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské dožínky se letos konají již po jedenácté, tentokrát v Brništi

Šírová Květa

  • 02. 09. 2013 17:42
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Tradiční Krajské dožínkové slavnosti se letos konají v sobotu 7. září v Brništi. Zábavně kulturní program odstartuje v 9 hodin. Oficiální zahájení spojené s tradičním průvodem se bude konat ve 13.00 hodin v areálu „Zátiší“. V rámci programu budou také vyhlášeny výsledky soutěže “Výrobek roku Libereckého kraje z odvětví potravinářství a zemědělství 2013”.

 

„Práce v zemědělství nebyla nikdy lehká a v našich podmínkách už vůbec ne, a právě proto se snažíme o navázání starých tradic a změnu tohoto názoru. Liberecký kraj kromě řady dalších akcí tak společně s Regionální agrární radou pořádá každoročně  Krajské dožínkové slavnosti.
Ty letošní jsou v pořadí již jedenácté a nebýt ničivých povodní v roce 2010, kdy se Dožínky z pochopitelných důvodů nekonaly, mohly být už v pořadí dvanácté“
říká náměstek Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

 

Oslavu zemědělské úrody pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Regionální agrární radou Libereckého kraje, obcí Brniště, Zemědělským obchodním družstvem Brniště a Okresní agrární komorou Jablonec nad Nisou a Liberec.

 

„Dožínkový program je připravený - a jako vždy tak, aby si vybral každý. Jsem velmi zvědavý, kolik kuchařek - pekařek se přihlásí do tradiční soutěže o nejlepší dožínkový koláč,“ hádá náměstek Jadrný.

 

Připraven je jako vždy zábavný program, ochutnávky a prodej regionálních specialit a řemeslných výrobků a další. Podrobný program najdete v přiloženém plakátu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky