Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský den včely se koná v sobotu v Oldřichově v Hájích

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 05. 2013 17:38
  • Životní prostředí

Sdílet článek

 

Cílem letošního ročníku tradiční akce nazvané Krajský den včely, který se koná v sobotu 25. května od  9. 30 do 15 hodin v Ekocentru Oldřichov v Hájích bude představit nejen včely žijící v úlech, ale i spoustu dalších opylovačů rostlin, o jejichž existenci často ani nevíme.

Nenápadné samotářské včely, čmeláci, vosy, motýli, brouci a spousta další drobné havěti pro nás vykonává důležitou službu. Každý se bude moci seznámit s tím, jak jim za to můžeme, často velmi jednoduše, pomáhat.

„Akce je zaměřena na seznámení se se světem včel a prací včelaře. Názornou a zábavnou formou budou moci návštěvníci pronikat do přírodních zákonitostí, které s sebou včelařství přináší,“ zve náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

„Den včely bude připraven pro včelaře, ale i pro rodiny s dětmi, které chtějí strávit příjemný den a poznat mnoho zajímavého ze života opylovačů rostlin i z práce včelaře. Již devátý ročník akce k prezentaci včelařství bude sloužit zároveň jako pocta a podpora lidem, kteří se tomuto krásnému, ale náročnému oboru věnují,“ doplnil ředitel hostitelské organizace Radek Hromádka.

 

Akce se uskuteční v rámci projektu „Fascinující svět včel a hmyzu - ekologická výchova, osvěta, praktická opatření.“ Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj z Operačního programu Cíl III - Podpora přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. Je také podpořen Německou spolkovou nadací pro životní prostředí (Deutsche Bundesstiftung Umwelt).

 

Více najdete na www.strevlik.cz .

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky