Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj realizuje druhou etapu ošetření významných alejí

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 08. 2017 15:33
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Liberecký kraj nechá ošetřit dvě významné aleje. Obnovy se dočká stromořadí z Albrechtic na Vítkov a z Kamenického Šenova na Slunečnou. Oba projekty byly podpořeny v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020 a Liberecký kraj tak na ošetření alejí obdrží dotaci až do výše 3,7 mil. Kč.

Youtube video

 

V lokalitě Albrechtice – Vítkov, která se nachází v těsné blízkosti zpevněné komunikace mezi obcemi Albrechtice u Frýdlantu a Horní Vítkov, dojde ke stabilizaci, ošetření a k dosadbám stromů. Téměř čtyřkilometrovou alej tvoří 552 stromů, především javorů a jasanů. „Kořenové náběhy jsou zde prakticky součástí komunikace, proto je potřeba ošetření stromů,“ vysvětluje Radka Loučková Kotasová, radní resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Alej Kamenický Šenov – Slunečná se nachází podél silnice mezi obcemi Kamenický Šenov a Slunečná. Realizací projektu dojde ke stabilizaci, ošetření a k dosadbám 118 stromů v aleji, kterou tvoří hlavně jírovce, javory a jasany.

„V současné Liberecký kraj přijímá nabídky na zpracovatele ošetření alejí. Samotné práce by měly začít na podzim letošního roku a skončí na jaře 2018,“ dodává radní Radka Loučková Kotasová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky