Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mezinárodní Jiřinkové slavnosti se konají v Hejnicích již po čtvrté

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 09. 2013 17:50
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Již IV. ročník Mezinárodních jiřinkových slavností se koná v Mezinárodním centru duchovní obnovy v Hejnicích u Frýdlantu ve dnech 12. - 15. září 2013. Slavnostní zahájení se uskuteční v pátek v 10 hodin za účasti náměstka hejtmana LK Josefa Jadrného, který převzal nad celou akcí záštitu.

„V létě roku 2010 byl celý sever Čech i sousední území Německa a Polska postižen velkými záplavami. Krátce po srpnových záplavách byla v Mezinárodním centru duchovní obnovy v Hejnicích u Frýdlantu přesto uspořádána I. Mezinárodní výstava jiřinek. Vystavovatelé ze Saska i Polska a celé České republiky zde předvedli více než 400 pečlivě naaranžovaných váz populárních jiřinek. Lidé v této postižené oblasti si přes problémy našli cestu na tuto výstavu a byli okouzleni,“ zve pořadatel Jan Dvořák.

Již po třetí je podle něj součástí Jiřinkových slavností soutěž mladých aranžérů středních škol, které připravují budoucí zahradníky. Tříčlenná družstva ze škol v Čechách i v Sasku soutěží v různých úkolech. Ohlas publika je vždy velice příznivý. Návštěvníci výstavy jiřinek volí svými hlasy nejkrásnější odrůdu výstavy.

Vstupné na výstavu je dobrovolné.

Organizátory jsou: Český zahrádkářský svaz, SZO DAGLA- Národní jiřinkářská společnost, Střední hospodářská a lesnická škola, pracoviště Hejnice, Mezinárodní centrum duchovní obnovy v Hejnicích.

 

Program letošních slavností:

Čtvrtek 12. září 9.00 zahájení soutěže mladých aranžérů

                            10.00 zahájení aranžování Mezinárodní výstavy jiřinek

                            16.30 vyhodnocení soutěže mladých aranžérů

Pátek 13. září 10.00 Slavnostní vernisáž výstavy jiřinek pro zvané

                                      Hudební vložka

                                      Předání cen a pohárů nejlepším vystavovatelům

                            11.00 Otevření výstavy pro veřejnost

                            17.00 Uzavření 1. dne výstavy

Sobota 14. září      9.00- 17.00 výstava otevřena

                             14.00 Slavnostní křtění nové odrůdy jiřinek

Neděle 15. září     9.00 – 17.00 výstava otevřena

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky