Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na krajském úřadě proběhne Myslivecká konference

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 03. 2019 00:00
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Letošní konferenci pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s mysliveckými sdruženími. Proběhne v sobotu 23. března v multimediálním sále budovy Krajského úřadu Libereckého kraje. Tématem přednášek bude odhad a přesné stanovení věku dospělé černé zvěře, osteologická preparace trofejí, chov zajíce či africký mor prasat.

„V roce 2017 se jedna z přednášek týkala vzpomínky na profesora Javůrka a jeho působení v našem kraji. Při této příležitosti bylo navrženo založit tradici ocenění osobnosti našeho kraje, která se zasloužila o rozvoj myslivosti, a to na pozadí tak významné osobnosti, jako byl profesor Javůrek. Cílem je také poděkovat takovýmto lidem za jejich práci,“ uvedl Jiří Löffelmann, člen Rady Libereckého kraje, pověřený řízením rezortu životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

Na základě tohoto návrhu byla v roce 2018 vyhlášena anketa „Osobnost Libereckého kraje v myslivosti“. Tou první se stal známý šperkař, medailér a myslivec Roman Provazník. Letošní druhý ročník ankety bude vyhlášen právě na sobotní Myslivecké konferenci.

Akci, na kterou je vstup zdarma, finančně podpořil ze svého rozpočtu Liberecký kraj.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky