Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na podporu vodohospodářské infrastruktury je připraveno 25 mil. Kč, kraj také vyčlení prostředky na pomoc pro obce v sousedství dolu Turów

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 02. 2016 12:21
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Rada kraje na včerejším jednání projednala vyhlášení dotačního programu pro podporu vodohospodářské infrastruktury. Na výstavbu vodovodů, kanalizací a čistíren odpadních vod a jejich projektových dokumentací je připraveno 25 mil. Kč. Žadateli mohou být obce do 4 tis. obyvatel či jejich sdružení. Maximální výše dotace na projekt činí 2 mil. Kč při spoluúčasti žadatele 30%. Sběr žádostí by mohl začít 25. března 2016.

Youtube video

Liberecký kraj rovněž reaguje na nepříznivé důsledky těžby hnědého uhlí v dolu Turów na zásobování přilehlých obcí Frýdlantska a Hrádecka pitnou vodou. „Pro tento účel rada kraje navrhuje vyčlenit z Fondu ochrany vod minimálně částku 10 mil. Kč. Prostředky budou využity na spolufinancování projektových dokumentací pro nové systémy zásobování pitnou vodou a propojování těch stávajících,“ uvádí náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný s tím, že tento speciální a lokálně zaměřený program by mohl být předložen Zastupitelstvu LK na březnovém jednání. Záležet bude však i na přístupu státu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky