Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejlepší výrobky roku Libereckého kraje budou vyhlášeny na Krajských dožínkách v areálu Vesec v sobotu 28. srpna

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 26. 08. 2021 16:14
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Ve sportovním areálu Vesec začnou již tuto sobotu v 10:00 Dožínkové slavnosti Libereckého kraje, které se konají pod záštitou Martina Půty, hejtmana Libereckého kraje, Václava Židka, člena rady kraje pověřeného řízením resortu životního prostředí, a Jaroslava Zámečníka, primátora statutárního města Liberec.

Dopoledne bude k poslechu hrát Dechová hudba Táboranka a na tržnici budete moci zakoupit kvalitní regionální produkty včetně vítězných lahůdek, které letos uspěli v soutěžích Výrobek roku Libereckého kraje a Regionální potravina Libereckého kraje. Připravena bude ochutnávka oceněných výrobků.

Hlavní program začne v poledne Díkůvzdáním za úrodu a tradičním dožínkovým průvodem, na který v 13:00 naváže předání dožínkových věnců a vyhlášení vítězů Výrobku roku Libereckého kraje 2021.

Odpoledne vystoupí folklórní soubor Furiant a Adam Malík se skupinou Barock. Děti mohou vyzkoušet řemeslné dílničky a soutěž Mlsná taška. A nejen pro děti bude připravena výstava zvířat a výstava zemědělské techniky.

Na dožínkách se také představí turistická nabídka ze všech pěti regionů: od Krkonoš, přes Jizerské a Lužické hory až po Máchův kraj a Český ráj. Zároveň se zde bude prezentovat nová platforma LK SOBĚ, která na přehledné mapě sdružuje certifikované výrobce z Libereckého kraje.

Abychom předcházeli odpadu, budou na akci použity vratné nápojové kelímky (záloha činí 50 Kč).

Pro návštěvníky bude po celou dobu zajištěna doprava mezi areálem VESEC a zastávkou MHD „ U střediska“ kyvadlová autobusová doprava.

Od 16:00 bude k tanci i poslechu hrát kapela Big’O’Band a pak ji vystřídá The Beatles Revival Band. Program bude končit v 19:00.  

Vážení zemědělci a vážení příznivci regionální produkce, nenechte se odradit počasím, těšíme se na viděnou!

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky