Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Oceněnou Regionální potravinou LK 2013 jsou klobásy, sýr, ovčí mléko, svatební koláčky, pivo, kysané zelí a zmrzlina

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 10. 2013 17:53
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Liberecký kraj a Regionální agrární rada LK dnes uspořádaly na nám. E. Beneše v Liberci již 7. ročník Dne regionálních potravin.

Ocenění Regionální potravina LK 2013 v sedmi kategoriích předali Jindřich Fialka z Ministerstva zemědělství a za Liberecký kraj hejtman LK Martin Půta a radní Ivana Hujerová. Slavnostního zahájení se zúčastnil místopředseda Senátu Přemysl Sobotka, místopředseda RAR LK Robert Erlebach a další hosté.

Certifikát Regionální potravina LK 2013 získaly Bělská čertova klobása (cenu převzal Wilfried Künel), Jizerskohorský přírodní sýr Jako od babičky (Jiří Vrkoslav), Bio ovčí sýr (Josef Poulíček, Mini svatební koláčky (Drahomíra Macková), Pivo Rohozec X (František Jungman),  Samir kysané zelí (Petr Matušík), Lahodné ovocné sorbety (Heinrich Valentin Schwarzkopf a Ivana Jablonovská).

„Podpora a propagace regionálních výrobců potravin dlouhodobě patří mezi priority Libereckého kraje a Regionální agrární rady Libereckého kraje. Podpořme snahu zemědělců a potravinářů a kupujme jejich výrobky,“ řekl mimo jiné náměstek hejtmana.

K tomu slouží i soutěž  - Kupujte výrobky oceněné značkou Regionální potravina a vyhrajte ledničku plnou výrobků Regionální potravina nebo skládací nákupní tašku (viz níže).

V roce 2010 byla Ministerstvem zemědělství vyhlášena soutěž pod názvem Regionální potravina. Jejím cílem je podpora kvalitních produktů českých zemědělců a potravinářů. V Libereckém kraji je tato soutěž koordinována Regionální agrární radou Libereckého kraje

Akce nabídla í možnost ochutnávek i nákupu potravinářských výrobků vyrobených v Libereckém kraji. Součástí akce byl také bohatý doprovodný program včetně možnosti si zasoutěžit o zajímavé ceny.

 

Vítězná kategorie

Masné výroby tepelně opracované včetně uzených mas

Výrobce

Podkrkonošská uzenina s.r.o.

Region

Liberecký kraj

Rok vyhlášení

2013


Jizerskohorský přírodní sýr Jako od babičky

 

Vítězná kategorie

Sýry včetně tvarohu

Výrobce

Jiří Vrkoslav

Region

Liberecký kraj

Rok vyhlášení

2013


BIO ovčí mléko

 

Vítězná kategorie

Mléčné výrobky ostatní

Výrobce

Josef Pulíček

Region

Liberecký kraj

Rok vyhlášení

2013


Mini svatební koláčky

 

Vítězná kategorie

Pekařské výrobky včetně těstovin

Výrobce

Drahomíra Macková

Region

Liberecký kraj

Rok vyhlášení

2013


Rohozec X

 

Vítězná kategorie

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Výrobce

PIVOVAR ROHOZEC, a.s.

Region

Liberecký kraj

Rok vyhlášení

2013


SAMIR kysané zelí

 

Vítězná kategorie

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Výrobce

SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.

Region

Liberecký kraj

Rok vyhlášení

2013

 


Lahodné ovocné sorbety

 

Vítězná kategorie

Ostatní

Výrobce

Heinrich Valentin Schwarzkopf

Region

Liberecký kraj

Rok vyhlášení

2013

 

 

Vyhrajte ledničku plnou tradiční chuti od 1. 9. do 30. 11. 2013.

Kupujte výrobky oceněné značkou Regionální potravina a vyhrajte ledničku plnou výrobků Regionální potravina nebo skládací nákupní tašku.

JAK NA TO?

  • Kupujte jakékoliv výrobky oceněné značkou Regionální potravina a sbírejte loga z obalů nebo si uschovejte účtenku/y dokladující nákup těchto výrobků.
  • Nasbírejte 4 loga z výrobků anebo účtenky dokladující nákup 4 výrobků Regionální potravina, vložte do obálky a společně s listem papíru a svým jménem, příjmením, přesnou adresou (vč. PSČ), telefonním číslem či e-mailovou adresou, podepište, uveďte datum a odešlete na adresu Regionální potravina soutěž, P.O. Box 88, 140 21 Praha 4.
  • Prvních 10 000 soutěžících, kteří splní pravidla soutěže, získává skládací nákupní tašku.
  • A navíc – v každém ze sedmi soutěžních období losujeme z došlých zásilek výherce lednice Samsung RB31FERNCSA/EF plné výrobků Regionální potravina.
  • Přehled soutěžních období:

-
- 27. 9. - 9. 10. 2013
- 10. 10. - 22. 10. 2013
- 23. 10. - 4. 11. 2013
- 5. 11. - 17. 11. 2013
- 18. 11. - 30. 11. 2013

Soutěž trvá od 1. 9. 2013 do 30. 11. 2013 včetně.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky