Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací v kraji projde celkovou aktualizací

13. 03. 2019

Kraj hledá zhotovitele aktualizace Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Libereckého kraje. Aktualizace by měla s výhledem do roku 2030 vycházet z potřeb obcí a z jejich územních plánů. Součástí dokumentu bude i opatření ke zmírnění negativních dopadů sucha a nedostatku vody. Dále bude obsahovat návrhy propojení vodárenských systémů pro nouzové zásobování pitnou vodou za krizové situace. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 3.500.000 korun s DPH.

„Aktualizace plánu je v současné době potřebná. Musíme reagovat na negativní dopady sucha a také zajistit zásobování pitnou vodou, pokud dojde k mimořádným situacím. Jsem rád, že aktualizace popíše i skutečný a výhledový stav rozvoje jednotlivých území v kraji,“ uvedl Jiří Löffelmann, člena rady kraje pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

Rada kraje včera odsouhlasila zahájení výběrového řízení. Vybraný zhotovitel musí zpracovat celkovou aktualizaci dokumentu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Libereckého kraje z roku 2004 a vyhodnotit jeho vliv na životní prostředí. Aktualizací projde textová, grafická a tabulková část.

Dokument, který bude sloužit pro potřeby plánování zásobování pitnou vodou, odkanalizování a čištění odpadních vod v Libereckém kraji, popíše také stav vodních zdrojů a spotřeby vody a její produkce v regionu. Cílem aktualizace je také nalézt vhodná opatření ke zmírnění negativních dopadů sucha a nedostatku vody či možnosti pro nouzové zásobování pitnou vodou v době krize.

Kraj hodlá v opatřeních, které se snaží řešit negativní dopady sucha, pokračovat. Nedávno například vyhlásil nový dotační program Podpora retence vody v krajině, ve kterém je pro žadatele připraveno celkem 6 milionů korun.

 

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307

nemáme peníze, tedy za co sekat

Zadejtevcbcvb text

ghjhgjghjh

Zadejte text