Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Počasí Den Země v Oldřichově v Hájích nezkazilo

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 04. 2013 15:09
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

 

V Ekocentru Oldřichov v Hájích se uplynulá sobota nesla ve znamení řemeslného trhu. Regionální výrobky Jizerských hor byly totiž tématem letošního Dne Země.

Místní řemeslníci a výrobci nejen prodávali své produkty, ale také seznamovali návštěvníky akce se svou prací a měli připraveny i drobné aktivity pro děti. Příchozí mohli potkat řezbáře, včelaře, výrobce keramiky, zástupce chráněné dílny, výrobce látkových hraček i ovčích sýrů nebo třeba velmi zajímavých klobouků z ovčího rouna,“ přiblížil program akce náměstek hejtmana zodpovědný za životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný, který byl Dni Země přítomen. Vedle náměstka Jadrného akci navštívila také Ivana Hujerová, členka rady kraje pověřená řízením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

          Sazenice dřevin vypěstované přírodě blízkým způsobem na svých lesních školkách představila obecně prospěšná společnosti Suchopýr. Dřeviny lze nakupovat celoročně, více najdete na www.suchopyr.cz.

Celodenní program byl však mnohem různorodější. Návštěvníci se mohli dozvědět, kde najdou svého regionálního výrobce, proč tyto výrobky kupovat, jaký je rozdíl mezi „globálním“ a „lokálním“ nakupováním…  Mohli si vyrobit loutku nebo sestavit svou vlastní biobedýnku a zjistit, co do ní nepatří. Nechyběl ani pestrý doprovodný program – hudební představení, divadlo pro děti i projížďky na koních.

I přes chladné a deštivé počasí si do Oldřichova v Hájích našlo cestu 350návštěvníků.

Další velká akce pro širokou veřejnost se bude v areálu ekologické výchovy konat již za měsíc, 25. května. Proběhne zde již 9. krajský den včely a mladých včelařů. Více najdete na www.strevlik.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky