Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pracovní skupina pro záchranu Lužických hor na Novoborsku navrhuje vést vedení VVN 110 kV kabelem v zemi

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 10. 2013 15:41
  • Životní prostředí

Sdílet článek

 

Setkání pracovní skupiny pro záchranu Lužických hor před realizací záměru ČEZ – vedení VVN 110 kV tímto územím se uskutečnilo v pátek 11. října v sále Obecního úřadu v Okrouhlé na Českolipsku.

Jednání se zúčastnili mimo jiné Jiří Vosecký – předseda Svazku obcí Novoborsko, Ing. Kateřina Jonáková – starostka obce Svor, Antonín Lízner – člen předsednictva SMO, Josef Jadrný- náměstek pro životní prostřední LK, a Ing. Tomáš Besta, CHKO Lužické hory.

Tématem setkání byl podle náměstka hejtmana výstup z pracovní skupiny- možný návrh variantního řešení trasy vedení VVN 110kV (400 kV)

Závěrem celého setkání bylo shodně konstatováno, že všechny složky pracovní skupiny neakceptují jakoukoliv novou stavbu nadzemního vedení vysokého napětí přes Lužické hory a společným zájmem je nalezení komplexního řešení možnosti distribuce elektrické energie společně i pro Liberecký kraj. Ministerstvu pro místní rozvoj v pátek 18. října navrhneme dvě varianty, z nichž tu první považujeme za vstřícnou k životnímu prostředí i k obyvatelům regionu. Chceme proto, aby elektrický proud byl veden kabelem v zemi,“ řekl Josef Jadrný s  tím, že možné je i rozšíření stávajícího vedení, případně propojení se Saskem a Polskem.

 Další setkání pracovní skupiny se uskuteční po jednání na Ministerstvu pro místní í rozvoj, kdy se všichni zúčastnění seznámí  s  výsledky  jednání.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky