Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt Čistá mobilita: Lepší přístup, delší život

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 03. 2017 14:21
  • Doprava
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Osvětové projekty čisté mobility, které jsou podporovány Ministerstvem životního prostředí ČR a Státním fondem životního prostředí ČR, jsou prvními projekty svého druhu v České republice. Mezi tyto jedinečné projekty patří i liberecký „Lepší přístup, delší život“, který se uskuteční v pátek 31. března od 10 hodin v libereckém nákupním centru Géčko. V rámci akce bude představen i Plán udržitelné městské mobility Liberec – Jablonec n/N zaměřený na veřejnou dopravu a cyklodopravu pod heslem “Chytře na cestu” a Liberecký kraj nabídne informace nejen o prevenci rizikového chování v dopravním prostředí.

Projekt „Lepší přístup, delší život“ seznámí veřejnost s prvky čisté mobility. Občané budou mít příležitost seznámit se s pojmy jako elektromobilita, carsharing nebo se dozvědět více o cyklostezkách v kraji. Zároveň se dozví také více informace o veřejné dopravě a cyklodopravě mezi městy Liberec a Jablonec n/N.

„Zjišťujeme, že více aut se již zkrátka do města nevejde, a hledáme řešení této situace. Zajímají nás bariéry, které našim občanům brání zvolit jízdu na kole nebo využít MHD místo jízdy autem,“ říká náměstek primátora Liberce pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář.

Liberecký kraj nabídne zajímavé informace ohledně inhalace škodlivých látek z městského prostředí. Pokud Vás zajímá aktuální zdravotní stav vašich plic, pracovníci Státního zdravotního ústavu a Krajského úřadu Libereckého kraje Vám budou k dispozici s měřicím přístrojem.

„Jsem ráda, že v rámci tohoto projektu můžeme veřejnosti představit služební elektrokolo a elektromobil Nissan LEAF, který Krajský úřad Libereckého kraje používá jako referentské vozidlo,“ uvedla Radka Loučková Kotasová, radní Libereckého kraje pro regionální rozvoj, evropské projekty
a územní plánování.

Osvětový projekt „Lepší přístup, delší život“ cílí na problematiku životního prostředí zejména na kvalitu ovzduší a předcházení vzniku dopadů na prostředí, ve kterém žijeme.

„Veřejnost má mít informace o tom, jak žít zodpovědněji vůči prostředí, ve kterém žijí naše rodiny. Záleží právě na nás, jakou zanecháme uhlíkovou stopu, a to zejména zvoleným přístupem mobility. Občané krajských měst včetně Liberce jsou informováni o čisté mobilitě hravou formou, proto bych rád pozval všechny do nákupního centra Géčko, kde je možné se nejen něco dozvědět, ale i vyhrát drobný dárek,“ říká zástupce projektového týmu Ing. Zdeněk Kříž z Nadačního fondu pro všeobecný rozvoj člověka.

Další informace se dozvíte na www.cistamobilita-liberec.cz.

Projekt „Lepší přístup, delší život“ je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR a Ministerstvem životního prostředí ČR.

logo čistá mobilita

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky