Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Republice k narozeninám popřejí žáci správným nakládáním s odpady 

11. 06. 2018

Letos uplyne 100 let od založení samostatné Československé republiky v roce 1918. Liberecký kraj připravil projekt propojující toto výročí se správným nakládáním s odpady, nazvaný „Republice k narozeninám“. Jeho cílem je propagovat třídění, prohloubit znalosti o třídění a recyklaci a posílit občanskou sounáležitost.

„Žáci školy nebo vybrané třídy společně vytvoří státní znak z odpadových recyklovatelných materiálů, tedy těch, které patří do barevných kontejnerů na tříděný odpad. Tvůrci mohou zvolit libovolnou verzi státního znaku od založení samostatné Československé republiky v roce 1918,“ uvedl Jiří Löffelmann, radní Libereckého kraje pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.  

Znaky budou vyhodnoceny hodnotitelskou komisí, složenou ze zástupců Libereckého kraje a krajského úřadu. Školy, které se umístí na prvních třech místech, budou oceněny hodnotnou finanční částkou, která může sloužit například na organizaci výletu pro tvůrce.

Vítězná škola obdrží cenu v hodnotě 20.000 korun, za druhé místo je odměna 10.000 korun a pro třetí místo je připraveno 5.000 korun. Na závěr bude uspořádána výstava znaků v prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje.

Pokud se i vy chcete k projektu připojit, je nutné se přihlásit na webových stránkách www.tridimeveskole.cz, a to do 30. 6. 2018. Zde také najdete podrobnější informace.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307

nemáme peníze, tedy za co sekat

Zadejtevcbcvb text

ghjhgjghjh

Zadejte text