Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Severochema, Firma roku LK v roce 2012, slaví 60 let od svého založení

30. 09. 2013

Severochema, družstvo pro chemickou výrobu, Liberec si letos připomíná 60. výročí svého vzniku.

Slavnostní setkání se uskuteční 3. října od 18 hodin v Clarion Hotelu Zlatý lev v Liberci. Slavnostního zahájení se zúčastní náměstek hejtmana LK Josef Jadrný. Hejtman LK Martin Půta, který se nemůže setkání z pracovních důvodů zúčastnit, pracovníkům družstevníkům Severochemy vzkazuje: "Oceňuji, že družstvo Severochema se svou tradiční českou značkou, stále patří k nejvýznamnějším firmám Libereckého kraje, která dokázala přežít s a dobře fungovat i v nových ekonomických podmínkách. Přeji všem pracovníkům hodně  úspěchů  do mnoha dalších let.“

Družstvo bylo oficiálně založeno 1. října 1953. Závody v Liberci, Varnsdorfu a Dolní Řasnici se tehdy vyčlenily z podniku Druchema a začaly působit jako samostatné družstvo. Začátek tradice chemické výroby v místech dnešní Severochemy se ale datuje až k roku 1884, kdy zde založil svoji firmu Josef Ballmann a chemická výroba byla tehdy spjata s místním textilním průmyslem.

Společnost Severochema získala ocenění Firma roku 2012 Libereckého kraje. Severochema zároveň získala i titul Odpovědná firma roku 2012 Libereckého kraje.
V soutěži bylo  přihlášeno 174 firem. Porota ocenila činnost společnosti v regionu, šíři portfolia výrobků i schopnost přizpůsobit se požadavkům trhu.

Severochema je dnes je lídrem českého trhu v oblasti ředidel, technických kapalin a podpalovačů. Stejně tak dominuje trhu na Slovensku a v Maďarsku. Další její významné výrobní řady představují čisticí a škrobicí prostředky nebo program antigraffiti. Severochema získala jako první výrobní družstvo v ČR certifikaci integrovaného systému řízení. Díky exportním aktivitám v posledních letech je významným hráčem na celoevropském trhu. Jde cestou modernizace ve vztahu k životnímu prostředí.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588

nemáme peníze, tedy za co sekat

Zadejtevcbcvb text

ghjhgjghjh

Zadejte text