Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V areálu Skelná Huť v Ralsku odstartoval Lesnický den

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 06. 2014 14:22
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Tradiční setkání všech přátel lesa a myslivosti „Lesnický den“, které pořádají Vojenské lesy a statky ČR, s. p., divize Mimoň, probíhá dnes a v sobotu 21. června v areálu Skelné Huti v Ralsku. Pátečního slavnostního zahájení se zúčastnil hejtman Libereckého kraje Martin Půta a náměstek pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

„Rád bych poděkoval všem, kteří se o lesy v oblasti Ralska starají. Právě díky jejich péči je zdejší příroda nádherná a jen minimálně ovlivněná působením člověka. Myslím si, že Lesnický den je největší akcí pro širokou veřejnost, která se o tomto víkendu koná v Libereckém kraji. Doufám, že sem zavítají tisícovky návštěvníků, jako tomu bylo třeba v loňském roce,“ uvádí hejtman Martin Půta.

V areálu Skelná Huť je připravena výstava lesní techniky, prezentace firem pracujících v lesním hospodářství a dřevozpracujícím průmyslu, ukázky prací v lesních porostech i na volné ploše. Po oba dva dny mohou návštěvníci shlédnout tradiční výstavu loveckých trofejí ulovených v honitbách VLS ČR, s. p., divize Mimoň a také výstavu význačných trofejí ulovených v uplynulé lovecké sezóně ve všech honitbách VLS ČR, s. p.

V sobotu bude připraven doprovodný program Lesnického dne 2014, např. soutěž v hodu oboustrannou sekyrkou, přehlídka loveckých psů, ukázky sokolnictví nebo leteckého hašení lesních požárů. Chybět nebudou prodejní a lesnické stánky s mysliveckou tematikou.

38. Lesnický den doprovází Mistrovství ČR v práci s motorovou pilou – Pohár VLS a také profesní soutěž Operátor vyvážecích souprav. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky