Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V ekologické olympiádě soutěžili středoškoláci online. Zvítězilo družstvo Doctrina – Podještědské gymnázium Liberec

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 21. 06. 2021 12:10
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Po roční pauze způsobené pandemií se v květnu letošního roku opětovně uskutečnilo krajské kolo ekologické olympiády středních škol, pořádané za finanční i odborné pomoci Libereckého kraje Českým svazem ochránců přírody.

Studenti středních škol si poprvé vyzkoušeli online formu olympiády, a to včetně prezentace praktického úkolu prostřednictvím videonahrávek. 

„Vzhledem k přetrvávajícím omezením z důvodu epidemie se do nelehkých úkolů na téma Sucho a klimatické změny pustilo pouze 5 družstev. Všem těmto družstvům i jejich pedagogům patří velký dík, že v této době byli schopni v soutěži pokračovat, a že si našli čas i na plnění úkolů nad rámec svých školních povinností," uvedl radní Libereckého kraje pro rezort životního prostředí a zemědělství Václav Židek, který se členy odborné komise ocenění nejlepším družstvům osobně na půdě škol předal.

Letošním vítězem krajského kola ekologické olympiády se stalo družstvo Doctrina – Podještědské gymnázium Liberec ve složení Kateřina Kvapilová, Veronika Urbánková a Magdalena Pálková. Postoupilo tak do národního kola, které pořádá Správa Krkonošského národního parku. Druhé místo obsadilo družstvo Gymnázia Česká Lípa ve složení Anna Schacherlová, Veronika Vondráčková a Amálie Halamová. Pomyslný bronzový stupeň pak obsadilo družstvo  Střední zdravotnické školy a Střední odborné školy, Česká Lípa ve složení Miloslava Jechová, Nikola Marciníková a Jakub Sysel. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky