Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Oldřichově v Hájích to bylo opět o včelách

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 16. 06. 2016 10:42
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Na 400 spokojených návštěvníků odcházelo z letošního Krajského dne včely a mladých včelařů, který se konal v Ekocentru v Oldřichově v Hájích. Aktuální nákazová situace sice nedovoluje přesuny včel a letošní ročník tak musel proběhnout bez prosklených úlů, v programu bylo ale určitě z čeho vybírat.   

Ochutnávka různých druhů medu, seznámení s tím, co takové včelaření vlastně obnáší, možnost procházky po včelí naučné stezce, Včelí pohádka divadla Rolnička a řada dalšího bylo na programu letošní akce.

„Den včely byl připraven nejen pro včelaře, ale především pro rodiny s dětmi, které chtěli strávit příjemný den a poznat mnoho zajímavého ze života tohoto užitečného hmyzu. Pro děti byly připraveny tematické hry a tvůrčí dílny. Včelaři si mohli zakoupit včelařské vybavení,“ uvedl Vladimír Davídek, předseda Okresní organizace Liberec Českého svazu včelařů, která akci připravila ve spolupráci se Střediskem ekologické výchovy Libereckého kraje. Akce byla finančně podpořena z rozpočtu Libereckého kraje.   

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky