Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Pěnčíně chystají tradiční velkou výstavu jablek

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 17. 10. 2016 15:19
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Tradiční výstavu jablek chystají už po šestnácté v Pěnčíně na Liberecku. Návštěvníci v průběhu čtyř dnů dostanou možnost spatřit odrůdy ovoce, které se pěstuje nejen v našem regionu a dozvědět se spoustu zajímavostí. Výstava Svátek jablka bude v termínu od 27. - 30. října k vidění v Kulturním domě v Pěnčíně. Partnerem akce je i Liberecký kraj a Regionální agrární rada Libereckého kraje.

Obecní úřad Pěnčín, Spolek zahrádkářů v Pěnčíně, Myslivecké sdružení Hlubočice Pěnčín, ZO ČSV Sychrov a Svaz chovatelů okrasného ptactva Turnov opět připravují výstavu, která je nejreprezentativnější svého druhu nejen v kraji, ale i v České republice. V rámci přehlídky budou k vidění jablka desítek odrůd. Pěnčínsko je v tomto směru vyhlášeným regionem, v nedalekých Střížovicích je navíc i výzkumný ústav Akademie věd České republiky, kde byly vyšlechtěny známé odrůdy, jako je šampion nebo rubín.

Kulturní dům bude pro veřejnost otevřen každý den, od 9 do 18 hodin. V sobotu 29. října od 15.00 hodin zahraje v rámci programu Cimbálová muzika Dušana Kotlára s malým houslovým virtuózem Milanem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky