Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výchova a osvěta v oblasti životního prostředí se má podle nového akčního plánu rozvíjet v celém kraji

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 06. 2016 12:34
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém zasedání 7. června také projednala Akční plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty Libereckého kraje pro období 2016 - 2020. V materiálu jsou uvedeny úkoly vyplývající z Koncepce environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty Libereckého kraje (dále jen EVVO), která byla pro období 2011 – 2020 schválena krajským zastupitelstvem již v roce 2010.

Youtube video

 

Nový Akční plán má vytvořit podmínky pro rovnoměrný rozvoj EVVO ve všech částech Libereckého kraje, zvýšit efektivitu využití veřejných prostředků a kvalitu služeb. Navazuje rovněž na nový Státní program EVVO ČR.

V návaznosti na Akční plán rada kraje také odsouhlasila Strategický plán Střediska ekologické výchovy Libereckého kraje, příspěvkové organizace (STŘEVLIK) pro období 2016 - 2020. Organizace bude v následujících letech zejména koordinovat a podporovat činnost ostatních středisek EVVO, nově se bude věnovat plnění Plánu odpadového hospodářství Libereckého kraje, a to jeho části zaměřené na prevenci vzniku odpadů. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky