Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zemědělská olympiáda žáků středních odborných škol skončila úspěchem domácího Frýdlantu

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 04. 2013 21:32
  • Školství
  • Životní prostředí

Sdílet článek

 

Liberecký kraj, Regionální agrární rada Libereckého kraje ve spolupráci s Okresní agrární komorou Liberec - Jablonec nad Nisou a Střední školou hospodářskou a lesnickou ve Frýdlantě pořádaly 24. a 25. dubna 8. ročník Zemědělské olympiády žáků středních škol s  mezinárodní účastí.

Hodně úspěchů popřáli účastníkům při slavnostním zahájení náměstek hejtmana LK pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný a starosta města Dan Ramzer.

Domácí žáci pak všechny přesvědčili, že patří k nejlepším, když získali prvenství v kategorii družstev i jednotlivců, z nichž byl nejlepší Lukáš Heinzl. Ředitelka školy Alena Dvořáková předala i další medaile, a kromě jednoho bronzu zůstaly všechny doma.                                     

Podle pořadatelů potěšila také velká účast družstev: Frýdlant, Frýdek-Místek, Opočno, Humpolec, Světlá nad Sázavou, Kamenice nad Lipou, Tábor, Horky nad Jizerou, Doksy, Podbořany a SRN (Rosenhain).

„Celé dvoudenní zápolení probíhalo bez problémů a při velmi příznivém počasí. Při plnění disciplín se potkávali žáci, kteří se připravují pro nelehkou práci v zemědělství a zkušenosti si vyměňovali také pedagogové z  různých míst republiky, kteří soutěžící doprovázeli,“ popsal atmosféru ředitel soutěže Milana Drechslera.

 Náměstek Josef Jadrný si také na vlastní kůži vyzkoušel trenažér na dojení mléka, zúčastnil se také soutěže „hod podkovou“.

 

Výsledky družstev:               Výsledky jednotlivců:

1. SŠHL Frýdlant „A“             1. Lukáš HENZL, SŠHL Frýdlant „A“           

2. SŠHL Frýdlant „B“              2. Vojtěch KOUĎA, SŠHL Frýdlant „A“

3. SOŠ Frýdek – Místek „A“ 3. Pavel BUREŠ, SŠHL Frýdlant „B“

 

Díky podpoře pořadatelů a sponzorů získali vítězové hodnotné věcné ceny.

 

Soutěžní disciplíny

1.      Test znalostí z rostlinné a živočišné výroby a mechanizace

2.      Jízda zručnosti kolovým traktorem s přívěsem

3.      Poznávací test plodin, materiálů a plemen zvířat, odhad výměry pozemku

4.      Výměna a vyvážení pneumatiky

5.      Vykování tesařské kramle

6.      Práce s nakladačem UNHZ – 750

7.      Sedlácký víceboj (sportovně odborné disciplíny)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky