Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bílý Kostel n. N. oslavil 660 let od založení obce, Václav Neckář kmotrem knihy

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 06. 2012 15:15
  • Životní prostředí

Sdílet článek

 

Pod záštitou krajského radního Jaroslava Podzimka (ČSSD) oslavila uplynulou sobotu obec Bílý Kostel nad Nisou 660. výročí svého založení.

Po celou sobotu provázel návštěvníky bohatý kulturní a sportovní program. Dopoledne odehrál tamní fotbalový klub TJ Tatran Bílý Kostel exhibiční utkání s mistrem ligy FC Slovan Liberec na počest slavnostní otevření fotbalového hřiště, které bylo rekonstruováno po povodních v roce 2010.

Odpoledne vystoupilo mnoho kapel, největší hvězdou byl bezpochyby Václav Neckář s kapelou Bacily.

Před jeho vystoupením se uskutečnil křest knihy o Bílém Kostele nad Nisou, která byla vydána u příležitosti oslav založení obce. Křtu se ujali starosta Jiří Formánek, radní Jaroslav Podzimek, starosta Hrádku nad Nisou Martin Půta, místostarostka B. Kostela Irena Kostelencová, autor knihy František Vydra a kmotrem se stal Václav Neckář.

„Bílý Kostel připravil velkolepou oslavu výročí svého založení. Rád jsem tuto akci zaštítil i proto, že se zde 1. září uskuteční  Krajské dožínky 2012,“ připomněl  radní

Akci pořádaly  Obec Bílý Kostel nad Nisou a TJ Tatran Bílý Kostel nad Nisou, SDH Bílý Kostel nad Nisou a MS Bílý Kostel nad Nisou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky