Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Na libereckém letišti přivítaly prázdniny s dopravou tisíce lidí

25. 06. 2012

 

Resort dopravy Libereckého kraje a Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje uspořádali o víkendu akci VÍTÁNÍ PRÁZDNIN S DOPRAVOU A DEN S IZS. Akci odstartovali Martin Sepp (ČSSD), náměstek hejtmana LK pro dopravu, Stanislav Mackovík, ředitel ZZS LK, a Lenka Kadlecová, kandidátka na hejtmanku LK (ČSSD).

 Akce se zúčastnil také krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD)

Celým dnem provázeli herci Miluše Bittnerová a Jan Antonín Duchoslav (Viki Cabadaj z filmu Sněženky a machři), pomáhal jim také svými pohádkami Václav Upír Krejčí a další hosté.

„Bezpečnost dětí na silnicích je třeba si neustále připomínat. Tady na letišti si mohly děti vyzkoušet řadu činností, které jim při pohybu pěšky nebo na kole mohou pomoci při orientaci v silničním provozu, a zvláště nyní před nastávajícím i prázdninami a v průběhu dovolených,“ řekl náměstek hejtmana s tím, že s obdobnými akcemi bude Liberecký kraj pokračovat i v září na začátku příštího školního roku.

 

Pro veřejnost na libereckém letišti v Ostašově připraven bohatý program: cvičení složek IZS (Tíseň), ve kterém byl předveden společný zásah na dopravní nehodě s nasazením tří vrtulníků, letecká show Aeroklubu Liberec, program Týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje, prezentace kampaně Uber plyn!, simulátor nárazu, ale také trampolínová show, vystoupení hudební skupiny Eddie Stoilow a mnoho dalších atrakcí pro dospělé i děti.

 

Akce, která se konala u příležitosti 20. výročí vzniku Letecké záchranné služby Liberec a 15. výročí vzniku Skupiny speciálních činností ZZS LK, navštívili tisíce lidí, převážně rodin s dětmi.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588