Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Začaly Dny GIS, součástí zahájení bylo vyhlášení výsledků výtvarné soutěže

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 11. 2017 00:00
  • Rozvoj
  • Školství
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Chytré mapy a tajemství geografie, to vše je možné zhlédnout do čtvrtka 16. 11. 2017 v budově G Technické univerzity v Liberci. Slavnostní zahájení se uskutečnilo 14. 11. Jeho součástí bylo i předávání věcných cen vítězům výtvarné soutěže s názvem KUDY KAM aneb START A CÍL.      

Výsledky byly vyhlášeny za účasti hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, děkana Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci Jana Picka, náměstka ředitele Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jaroslava Víznera a ředitele společnosti ARCDATA Praha Petra Seidla. „Sešlo se 107 tematických výtvarných prací, které budou vystaveny ve vestibulu budovy Krajského úřadu Libereckého kraje od pondělí 20. 11. 2017,“ sdělil Martin Půta.

Po slavnostním zahájení mohli návštěvníci akce obejít jednotlivá stanoviště, kde se mohli seznámit se zajímavostmi ze světa geografie. Hlavním lákadlem byly především moderní technologické prvky, jako jsou online mapy či využívání tabletů při orientaci v terénu či na neznámých místech.

Hlavním úkolem Dnů GIS je představit geografii jako poučný i zábavný obor. Událost je unikátní v celosvětovém měřítku. Pořadatelé spolupracují s desítkami institucí, které geografické informační systémy a geografii používají pro tvorbu prostorových databází, analýzy dat a tvorbu map.

Dny GIS se konají do čtvrtka 16. 11. 2017.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky