Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Do Libereckého kraje zavítá ministr životního prostředí Richard Brabec

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 11. 2014 13:14
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Na pracovní návštěvu do Libereckého kraje přijede ve čtvrtek 6. listopadu 2014 ministr životního prostředí Richard Brabec. Doprovázet jej bude náměstek hejtmana LK pro resort životního prostředí a zemědělství Josef Jadrný, ředitel AOPK František Pelc a vedoucí správy CHKO Jizerské hory Jiří Hušek. Odpoledne se připojí také hejtman LK Martin Půta, senátor za Českolipsko Jiří Vosecký a starosta města Ralsko Miroslav Králík.

Ministr Brabec se v Jizerských horách, postižených v poslední čtvrtině 20. století imisně-ekologickou katastrofou, seznámí se současnou nápravou vodního režimu, ukázkami technických opatření na rašeliništi i s oživením pramenných oblastí chránících před povodněmi. Na území bývalého vojenského prostoru Ralsko si prohlédne dosavadní revitalizaci tohoto území. Sanační práce se po dvouleté odmlce opět rozběhly, v letošním roce tu probíhají zásahy za cca 2,5 mil. korun. Návštěvu zakončí ministr Brabec ve Stráži pod Ralskem prohlídkou státního podniku Diamo, který provádí útlumové a sanační programy zlepšování kvality životního prostředí  a odstraňuje staré environmentální zátěže.

Podrobný program:

09.05 – 09.45        terénní exkurze v Národní přírodní rezervaci Rašeliniště Jizerky, rašeliniště „Klugeho louka“

10.15 – 10.50        návštěva vyhlídky a povalových chodníků v rezervaci na Čihadle

10.55 – 11.05        vodopády na Černém potoce

14:10 – 15:30        návštěva bývalého vojenského prostoru Ralsko

16:00 – 17:00        prohlídka podniku DIAMO, s. p.

 

Novináři se mohou v průběhu programu zapojit.

V případě zájmu o individuální rozhovory s panem ministrem během návštěvy Libereckého kraje, kontaktujte  prosím tiskovou mluvčí ministerstva Petru Roubíčkovou (267 122 396, 739 242 382, petra.roubickova@mzp.cz).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky