Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ekoden v Dolánkách přiblíží český národní strom – lípu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 18. 10. 2023 11:15
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Na které české bankovce se objevují lístečky lípy? Proč se o lípě hovoří jako o královně medonosných rostlin? Proč se loutky vyrábějí z lipového dřeva? Který další stát považuje lípu za svůj národní strom?

Odpovědi na tyto a další otázky přinese akce Den stromů aneb seznámení s paní lípou, která se koná v sobotu 21. října od 10 do 14 hodin v Domě přírody Českého ráje v Dolánkách u Turnova. „V rámci ekodne pro rodiny s dětmi a nejen pro ně bude připraven různorodý program, ve kterém si to své bude moci najít každý. Letošní ročník akce bude zaměřen na bližší seznámení s naším národním stromem – lípou. Návštěvníci budou moci zhédnout také expozici Sokolí svět či bylinkovou čajovnu,“ řekl Martin Modrý, ředitel hlavního organizátora akce, jímž je Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje.

Vstup na veškerý program je zdarma. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky