Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podpoří hospodaření v lesích

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 01. 2020 00:00
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Liberecký kraj dlouhodobě podporuje hospodaření v lesích, a proto před několika lety zřídil Lesnický fond. V roce 2020 ho doplňuje o 2 miliony korun na celkovou částku 6.223.000 korun. Peníze pomohou žadatelům – vlastníkům lesů vyjma státu – v boji proti hmyzím škůdcům a k ochraně lesa před škodami způsobenými zvěří.

„V rámci Lesnického fondu Libereckého kraje chceme zejména ochránit lesy proti hmyzím škůdcům pokládáním a asanací lapáků a použitím feromonových odparníků. Chceme také zabezpečit mladé lesní porosty, a proto podpoříme výstavbu nového oplocení. Peníze půjdou i na výchovné zásahy u stromů do stáří 40 let. Zde nám pomáhá i stát, který první zákroky dotuje z vlastních prostředků,“ uvedl Jiří Löffelmann, člen rady kraje pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

Kraj dotacemi reaguje i na současnou situaci v lesnictví, kdy se nejen v regionu šíří kůrovcová kalamita. Vloni posuzoval kraj v rámci Lesnického fondu celkem 98 žádostí o dotaci v celkové výši 3.350.840 korun.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky