Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podpoří z Fondu ochrany vod další projekty

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 11. 2023 11:04
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Poskytnutí dvou účelových dotací v celkové hodnotě 3.641.412,77 korun z Fondu ochrany vod Libereckého kraje schválila krajská rada 7. listopadu 2023. Finanční prostředky poputují do obce Rakousy a města Hodkovice nad Mohelkou. Oba projekty jsou v souladu s Plánem rozvoje vodovodů a kanalizací Libereckého kraje.

„Poskytnutím účelových dotací chceme podpořit ochranu vodních zdrojů a udržitelný rozvoj v regionu. Zvyšování kvality života v kraji je naší prioritou a proto věřím, že dotace pro obec Rakousy a město Hodkovice nad Mohelkou přinesou zlepšení kvality života obyvatel i zlepšení stavu povrchových vod. Liberecký kraj na posílení infrastruktury vodního hospodářství pracuje dlouhodobě a systematicky tak, aby byl život v regionu udržitelný,“ uvedl Václav Židek, radní pro resort životního prostředí a zemědělství.

Cílem projektu v Rakousech je obnova a zkapacitnění stávajícího historického prameniště Kalich, které jako jediný zdroj zásobuje pitnou vodou obec Rakousy a část obce Koberovy. Výstupem projektu bude zvýšení vydatnosti prameniště, které je pro oblast nenahraditelné. Liberecký kraj poskytne dotaci ve výši 291.420 korun, což je 10 % z celkových způsobilých výdajů.

Do Hodkovic nad Mohelkou míří dotace kraje ve výši 3.349.992,77 korun, což je 15 % z celkových způsobilých výdajů projektu. Jeho cílem je vybudování kanalizace a čistírny odpadních vod v místní části Jílové.

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky