Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj pořádá další ročník osvětové akce Mapy kolem nás

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 10. 2023 08:19
  • Školství
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Od 10. do 12. října 2023 se bude v Krajské vědecké knihovně v Liberci konat akce pro školy a veřejnost zaměřená na mapy, geografické informační systémy a další nové technologie, které s tímto tématem souvisí. Nad událostí převzal záštitu krajský radní pro resort životního prostředí a zemědělství Václav Židek.

„Program bude rozdělen na části Mapy a hry, Mapy a technologie, Mapy a vzdělávání a Mapy a umění. Hravou a zábavnou formou se zájemci mohou seznámit s různými druhy map a jejich využitím v praxi, a to i ve volném čase v deskových, počítačových i outdoorových hrách, při turistice či pro navigaci. Účastníci si mohou prohlédnout a vyzkoušet nové technologie, 3D tisky a 3D skenování. Během akce se také uskuteční malování komponované Mapy příběhů. Letos s podtitulem Kraj jinak,“ uvedl Václav Židek, radní pro resort životního prostředí a zemědělství.

Letošní Mapy kolem nás přinesou i zajímavé přednášky. V té s názvem „Virtuální svět aneb jak digitalizovat realitu“ (úterý 10. října od 17:30) zasvětí Bohumil Michalík zájemce do problematiky 3D dat, jejich získávání a následného využívání mimo jiné při tvorbě vizuálních efektů ve filmovém průmyslu. Druhý den (středa 11. října od 17:30) pak bude patřit vesmíru. Jan Spratek z pražského planetária v přednášce „Co nám o vesmíru neřekli a určitě vás to překvapí“ odkryje taje vesmíru, které se k lidem skrze školu a televizi často nedostávají.

Podrobný program naleznou zájemci zde:  https://atlas.kraj-lbc.cz/mapy-kolem-nas

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky