Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na zemědělské olympiádě získala frýdlantská střední škola zlato a bronz

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 04. 2014 16:23
  • Rozvoj
  • Školství
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant pořádala minulý týden 9. ročník Zemědělské olympiády žáků středních škol.

Lukáš Henzl z pořádající školy v soutěži jednotlivců zvítězil a spolu s kolegou Pavlem Burešem  vybojovali bronz v soutěži družstev.

„Zúčastnila se družstva  ze škol, které k nám tradičně jezdí -   SOŠ Frýdek-Místek, ČZA,SŠ Humpolec (pracoviště Humpolec a Světlá nad Sázavou),  SpŠ a SOU Pelhřimov (pracoviště Kamenice nad Lipou), VOŠ a SzŠ Tábor, SOŠ a SOU Horky nad Jizerou,“ vypočítal zástupce ředitelky školy Milan Drechsler.

Celé dvoudenní zápolení probíhalo podle něj bez problémů a za příznivého počasí. Při plnění disciplín se potkávali žáci, kteří se připravují pro nelehkou práci v zemědělství a zkušenosti si vyměňovali také pedagogové z  různých míst republiky, kteří soutěžící doprovázeli.

Při zahájení akce pozdravili přítomné starosta města Frýdlant Dan Ramzer, zástupci Okresní agrární komory a  sponzorů. Díky podpoře pořadatelů a sponzorů získali vítězové hodnotné ceny, které předávala ředitelka školy Alena Dvořáková a zástupci podporovatelů.

 

Výsledky družstev:               Výsledky jednotlivců:

1. SOŠ Frýdek – Místek „A“ 1. Lukáš HENZL, SŠHL Frýdlant „A“      

2. SOŠ Frýdek – Místek „B“ 2. Ladislav SÝKORA, SOŠ Frýdek – Místek „B“

3. SŠHL Frýdlant „A“                       3. Jiří MALÍK, SOŠ Frýdek – Místek „A“

 

„Těšíme se na příští jubilejní desátý ročník, který proběhne 22. – 23. 4. 2015 a bude se tedy konat v roce podpory technického vzdělávání,“ zdůraznil Milan Dreschler s tím, že na organizaci se podílely Liberecký kraj, Regionální agrární rada Libereckého kraje ve spolupráci s Okresní agrární komorou Liberec - Jablonec nad Nisou a  Střední školou hospodářskou a lesnickou ve Frýdlantě. 

 

Soutěžilo se v následujících disciplínách:

Jízda zručnosti kolovým traktorem s přívěsem

Poznávací test plodin, plemen zvířat a materiálů

Práce s nakladačem

Písemný test znalostí

Výměna a vyvážení pneumatiky

Vykování skoby

Sedlácká zručnost

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky