Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Péče o aleje na Frýdlantsku vstupuje do další fáze. Dočkají se u Černous i Jindřichovic

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 17. 08. 2020 10:42
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Aleje podél komunikací nejen na Frýdlantsku tvoří hodnotné krajinné prvky, které samozřejmě zasluhují naši péči. Proto i letos na podzim bude zahájena již několikátá etapa ošetření alejí , konkrétně v oblasti obcí Černousy, Višňová, Bulovka, Ludvíkov pod Smrkem, Jindřichovice pod Smrkem, Nové Město pod Smrkem, Oldřichov v Hájích, Větrov, Kunratice a Frýdlant.

Tyto úseky vybrala Agentura regionálního rozvoje spol. s r.o. (ARR) již v roce 2016. Jednotlivé projektové dokumentace na vybrané úseky včetně úspěšných žádostí o dotaci v Operačním programu životního prostředí (OPŽP) rovněž zpracovala ARR společně s Krajskou správou silnic LK, dofinancování zajistil Liberecký kraj.

Celkem se v této etapě jedná o zásahy do zeleně na bezmála 39 kilometrech silnic, v rámci kterých bude ošetřeno 798 stromů a nově vysázeno celkem 717 ovocných a jiných vzrostlých stromů. Hotovo by mělo být do konce tohoto roku. Na vše se nám opět podařilo získat dotace z OPŽP, držíme si tak i nadále 100% úspěšnost“ zpřesňuje jednatel ARR Petr Dobrovský.

Jsem rád, že se daří naplňovat naše závazky obnovy a péče o aleje. Na Frýdlantsku jsme plánovali vysadit na 1.500 stromů, a to se povedlo,“ hodnotí aktivity hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Péče o zeleň lemující silnice je důležitá samozřejmě plošně na území celého kraje. Proto máme vytipovány další oblasti napříč regionem – například Novoborsko, Českodubsko nebo Rychnovsko,“ doplňuje radní pro dopravu, investice a veřejné zakázky Jan Sviták.

Na Frýdlantsku bylo v posledních letech jen v 35 dílčích projektech celkem ošetřeno 2.500 stromů a nově vysázeno více než 1.600 stromů.

ARR s. r.o. je krajskou společností, která má za úkol odborně zpracovávat a dále rozvíjet krajské záměry a projekty v oblasti rozvoje regionu, pomoci místním podnikatelům a občanům kraje. www.arr-nisa.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky