Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Peníze za Turów má Liberecký kraj na transparentním účtu 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 02. 2022 13:04
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Polská strana se v uzavřené dohodě ze čtvrtka 3. února k tématu těžby v hnědouhelném dolu Turów zavázala k tomu, že na transparentní účet Libereckého kraje „Fond Turów ČR-PL“ pošle 35 milionů eur, z toho Polský stát 25 milionů eur a nadace PGE Foundation 10 milionů eur. Vyčíslení finančních nákladů vychází z podkladů od obcí dotčených úbytky vody a vodárenských společností. Celková částka již na krajském transparentním účtu je k dispozici. 

Odkaz na transparentní účet je zde: https://www.kb.cz/cs/transparentni-ucty/123-3113600217 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky