Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pět žadatelů získá z dotací na vodohospodářské akce 4,5 mil. Kč

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 12. 2015 17:41
  • Magazín
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém posledním jednání také odsouhlasila „Změnu rozpočtu – rozpočtové opatření - Rozhodnutí o poskytnutí dotací z Programu vodohospodářských akcí Fondu ochrany vod Libereckého kraje na rok 2015“. Podpořeno má být 5 žádostí o poskytnutí dotace z Fondu ochrany vod Libereckého kraje, Programu vodohospodářských akcí v souhrnné výši 4.516.532,09 Kč. Poskytnutí dotací musí nyní schválit krajské zastupitelstvo.

„Program vodohospodářských akcí, který byl pro letošní rok vyhlášen, je zaměřen na obnovu a modernizaci stávající vodohospodářské infrastruktury a výstavbu nových vodních děl. Hodnotící orgán, Výbor zemědělství a životního prostředí Zastupitelstva Libereckého kraje, navrhl podpořit 21 žádostí a rozdělit tak finanční prostředky v souhrnné výši 20.252.000 Kč,“ uvedl Josef Jadrný, náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství.

Rada kraje a následně Zastupitelstvo Libereckého kraje o jednotlivých projektech rozhodují etapovitě, podle toho jak jednotliví žadatelé provedou výběrové řízení na dodavatele stavby či projektu. Současně s poskytnutím dotace se schvaluje konkrétní smlouva pro jednotlivého příjemce s přesnými parametry projektu a výší dotace, která je vypočtena dle vysoutěženého rozpočtu. Předmětem materiálu, který je již druhý v pořadí, je těchto pět akcí (viz tabulka). Zbývá ještě rozhodnout o poskytnutí dotace 9 žadatelům. 

 

Žadatel
(obec/svazek obcí)

Název projektu/účel

Výše dotace (Kč)

Nová Ves

Rekonstrukce úpravny vody Nová Ves
a vodojemu Mníšek

1 085 000,00

Svazek obcí Mírová pod Kozákovem

„Obnova vodovodu Svazku obcí Mírová
pod Kozákovem, Klokočí - etapa 7“

1 370 072,04

Vodohospodářské sdružení Turnov

Rekonstrukce vodovodu, Rokytnice nad Jizerou - Horní kout, I. etapa

832 015,93

Vodohospodářské sdružení Turnov

Ohrazenice - výstavba kanalizace

1 136 444,12

Vodohospodářské sdružení Turnov

Malá Skála - odkanalizování u nádraží - PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

93 000,00

Celkem v Kč

 

4 516 532,09

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky