Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pstruzi se vrací do potoků v Jizerských horách, Lesy ČR tak pomáhají přírodě

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 03. 2016 10:49
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Deset tisíc kusů plůdku pstruha obecného potočního vysadili zástupci Lesů ČR a Správy CHKO Jizerské hory 18. března na dvou přítocích řek Smědé v Bílém Potoce pod Smrkem a Jeřice u Mníšku. Už devátým rokem tak společně rozšířili populaci pstruha. 

Generační ryby z líhně Českého rybářského svazu loni odlovili rybáři u Frýdlantu v povodí Smědé.  Během pátku vysazovaly plůdek dvě skupiny tvořené zástupci Lesů ČR, Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory a frýdlantského Českého rybářského svazu. Vytipované úseky nepatří mezi vyhlášené rybářské revíry. Obdobná akce přijde na deset tisíc korun. Částku hradily Lesy ČR z vlastního dotačního Programu 2020.

„Snažíme se vrátit a rozšířit v řece původní živočišný druh. Jde o naši další společnou aktivitu. Spolupracujeme také na vysazování střevle potoční,“ uvedl vedoucí Správy toků - oblasti povodí Labe z Lesů ČR Tomáš Sajdl. Státní podnik chce v této pomoci přírodě pokračovat i na ostatních spravovaných tocích vhodných k vysazení pstruha obecného potočního, který se ve vodách vyskytuje v původní formě. 

TZ Lesy ČR (tisková mluvčí Eva Jouklová, jouklova@lesycr.cz)

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky