Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Za pět starých elektrospotřebičů získali vylosovaní účastníci soutěže tablet

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 04. 2014 15:50
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Krajský úřad Libereckého kraje ve spolupráci se neziskovou organizací  ASEKOL vyhlásil soutěž s názvem Zapoj se a vyhraj! Lidé díky ní měli možnost za dobrý skutek vyhrát hodnotné ceny, mimo jiné tablet ACER ICONIA nebo elektronickou čtečku. Stačilo na sběrný dvůr donést pět kusů starých elektrospotřebičů. Soutěž probíhala ve spolupráci s krajským úřadem a jednotlivými městy, které dlouhodobě podporují občany ve třídění elektra.

Liberecký i Ústecký kraj skončily ve výsledcích sběru za loňský rok pod celorepublikovým průměrem. Možná i proto se kraje rozhodly zvýšit úsilí a ve spolupráci s kolektivním systémem ASEKOL sběr elektrospotřebičů zintenzivnit. Soutěž Zapoj se a vyhraj! probíhala od ledna do března letošního roku.

Občané obou krajů odevzdali přes 2,5 tisíce kusů vysloužilého elektra (Liberecký 1400, Ústecký 1150 kusů). „Zapojit se a vyhrát mohl každý. Stačilo jen odnést pět kusů elektrospotřebičů na sběrný dvůr, nechat si orazítkovat soutěžní letáček, vyplnit kontaktní údaje a poslat ho k nám,“ říká Iva Červená, regionální manažerka pro oba zúčastněné kraje. Hlavní motivací zapojit se byl tablet ACER.

Podobná soutěž s názvem Sbírej a vyhraj! se konala již v loňském roce.  Obyvatelé Jablonce nad Nisou oba ročníky jasně ovládli, letos odevzdali dokonce ještě o 65 ks spotřebičů více, než vloni.

„O soutěži jsem věděla od dcery, jen mi trvalo, než jsem se na sběrný dvůr vypravila. Když se člověk zamyslí, většinou těch pět věcí na odevzdání v domácnosti najde,“ říká paní Jindřiška Hofmanová z Jablonce nad Nisou, která si bohužel výhru neodnese, ale nevzdává se a těší se na další ročník sběrové kampaně. Hlavní výhra poputuje výherci do Odolenovic.

„Je pro nás velmi důležité občany stále motivovat a upozorňovat je na nutnost odpad třídit. O tom, že se v českých domácnostech nachází spousta nevyužívaných spotřebičů, svědčí i fakt, že někteří poslali do soutěže dokonce 5 letáků, což znamená, že museli odevzdat na dvacet pět starých spotřebičů,“ poznamenala Ing. Markéta Miklasová, vedoucí oddělení ovzduší a odpadů krajského úřadu Libereckého kraje.

Rádi děkuji všem občanům, kteří se do soutěže zapojili, i společnosti ASEKOL, že se postará o recyklaci vybraných spotřebičů,“ dodal náměstek hejtmana LK pro životní prostředí Josef Jadrný.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ASEKOL s.r.o., je nezisková společnost, která od roku 2005 provozuje kolektivní systém zpětného odběru elektrozařízení. Na základě zápisu vedeného u Ministerstva životního prostředí ČR zajišťuje zpětný odběr všech skupin elektrozařízení. ASEKOL má uzavřeny smlouvy o zřízení míst zpětného odběru s více než 4 250 městy a obcemi a 2 600  opravnami a prodejnami elektro. Další tisíce sběrných míst vznikly díky vývoji a instalaci různých druhů kontejnerů na drobná elektrozařízení. Provozovaných více než 15 000 sběrných míst zajišťuje společnosti ASEKOL nejhustší sběrnou síť vysloužilých elektrozařízení ze všech kolektivních systémů v ČR i v Evropě. V roce 2013 vybral ASEKOL od každého občana ČR průměrně 1,49 kg elektroodpadu.

Kontakty

 

AMI Communications, spol. s r. o.: Týn 641/4, Praha 1, Šimon Slavík, e-mail: simon.slavik@amic.cz,    www.amic.cz/press

 

ASEKOL, s.r.o.: Československého exilu 2062/8, Praha 4, Iva Červená, regionální manažerka pro Liberecký a Ústecký kraj, e-mail: cervena@asekol.cz, tel.: 725 570 985, www.asekol.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky