Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Netradiční oslavy Dne Země se konají v sobotu v Ekocentru Oldřichov v Hájích

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 04. 2013 16:43
  • Životní prostředí

Sdílet článek

 

Pro tento rok připravilo Ekocentrum v Oldřichově v Hájích netradiční oslavu Dne Země, rozhodlo se věnovat je regionálním výrobkům a výrobcům a jejich propagaci.

Akce se zúčastní náměstek hejtmana Josef Jadrný a radní Ivana Hujerová. V sobotu 27. dubna od 9.30 do 15 hodin se tak mohou návštěvníci těšit na velký jarmark spojený s dalším bohatým programem na téma regionální produkty Jizerských hor. Každý se bude moci seznámit s místními řemeslníky a jejich prací, místní zemědělci nabídnou potraviny nejvyšší kvality.

V rámci připravených aktivit se hlavně rodiny s dětmi dozvědí, kde sídlí prodejny regionálních výrobků, jak obtížné je získat certifikaci a zjistí také důvody, proč kupovat regionální výrobky. V simulační hře hlavně pro děti si budou moci soutěžící moci sestavit svojí biobedýnku a také zjistit, co to vlastně biobedýnka je, jaké má výhody a jací dodavatelé ve vašem okolí je nabízejí.

Zajímavá bude i cesta čínského a českého česneku, během které lze zjistit, v čem se od sebe liší a v čem je třeba český česnek lepší. V rámci ekodne nabídnou pořadatelé také prostor pro tvoření, a to výrobu loutky, jelikož loutkářství patří mezi tradiční řemesla a na žádném správném jarmarku loutky nesměly chybět.   

Opět tu budou tradiční projížďky na huculských koních nebo možnost příjemného posezeni u ohně. Během dne se budou hrát „Řemeslnické pohádky“ od divadla Rolnička a k poslechu vystoupí hudební skupinu Subulcus.

Z programu

Výstava „Jak se žije v říši víly Izeríny“, Poradna regionální výrobky, PhDr. Jitka Doubnerová (MASiF), 11:15 hod. Divadlo Rolnička ,,Řemeslnické písničky“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky